Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:919475
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.09.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai veiksmīgāk varētu izprast mūsdienu Latvijas administratīvi teritoriālo iedalījumu ir nepieciešams nedaudz ieskatīties pagātnē- vēsturē. Latvija kā pastāvīgas valsts teritorija vispārīgi tika noteikta līdz ar Latvijas neatkarības proklamēšanu 18.11.1918. Latvija tika izveidota no bijušās cariskās Krievijas – Kurzemes, Vidzemes un Vitebskas guberņām – latviešu apdzīvotajiem apriņķiem, taču valsts ārējās robežas un jauns administratīvi teritoriālais iedalījums netika izveidots, jo turpinājās karadarbība. Noslēdzoties karadarbībai 1920. gada sākumā, Latvijas teritorija pamatā atbilda minēto guberņu latviešu apdzīvoto apriņķu robežām. Pēc Pirmā pasaules kara Latvijā bija 22 pilsētas, 58 miesti.
Latvijas valsts pēc nodibināšanas palika pie apriņķu sistēmas, bet agrārā reforma mainīja pagasta būtību. Pēc reformas pagasts bija viss, kas atradās tā robežās, un pagasta locekļi bija visi, kas tajā dzīvoja. Pilsētas un miesti palika ārpus pagasta, bet ciemi – tajā. Veidojot teritoriālo iedalījumu, daudz vairāk vērā ņēma vēsturiskos, ekonomiskos, satiksmes motīvus un iedzīvotāju intereses.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация