Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:984180
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lieliska diena: spoži spīd saule, pūš liegs vējiņš, Raunas upē urdz straujš pavasara ūdens, bet krasta kokos čivina putni. Pāris metrus tālāk, stāvajā nogazē pie kraujas, ir Tanīsa pilskalna ala, kurā vēlos nokļūt, lai izdarītu dažus fotouzņēmumus. Viens neuzmanīgs solis un es šlūcu tuvāk kraujas malai, taču paveicas un no piezemēšanās aukstajos marta ūdeņos glābj krūmu puduris. Neliela epizode, kurā Dabas māte norāda: "Cilvēk, nesper savu kāju, kur neesi aicināts!". Taču pirms nepilniem desmit gadiem kādam pārgalvim mēģinājums nokļūt apskatei slēgtajā Siguldas Velnalā beidzās traģiski - puisis paslīdēja, nokrita no kraujas un gāja bojā. Tolaik tapa pamācoði raksti avīzēs, uz sanāksmēm pulcējās speciālisti, bet situācija saistībā ar piekļuves ierobežošanu Latvijas pazemes bagātībai nav mainījusies.
Vai alas var būt tūrisma objekts? Ciktāl viesošanās alās var būt bīstama šiem unikālajiem objektiem un cik pašiem tūristiem? Atbildi ir grūti sniegt, bet dabas draugi saka viennozīmīgi: neierobežota un patvaļīga tūristu viesošanās alās noslēpumainu pazemes brīnumu drīz vien var padarīt par parastu, tumšu caurumu zemē.
Taču lai cik tas pretrunīgi nebūtu, viens no Latvijā populārākajiem tūrisma objektiem ir tieši Gūtmaņala (Sigulda). Populārāko vidū ir arī Liepas ellīte (Cēsu rajons), Abavas Velnala (Tukuma rajons)un Riežupes smilšu labirints (Kuldīgas rajons), kas gan ir cilvēku veidotas. Šīs un vēl vairākas citas alas ir cilvēku apgūtas un daudzu acīs pat zaudējušas savu pirmatnējo pievilcību, tāpēc tiek meklētas mazāk populārās, kurās iegūt piedzīvojuma garšu un apmierināt kāri pēc nezināmā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1159752
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация