Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:804366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Negatīvs efekts uz tautsaimniecību noteikti būs, jo to veido ne vien tieši zaudēta nauda, bet arī negūtais labums tautsaimniecībai, ko šie līdzekļi varēja sniegt, kā arī bankrota rezultātā zaudēja darbavietas vairāk kā deviņi simti darbiniekiem. [17] Jebkura uzņēmuma bankrots nelielā veidā ietekmē arī valsti, jo netiks vairs iekasēti nodokļi no šī uzņēmuma darbības.
Kopumā šī situācija ir negatīvi ietekmējusi gan iedzīvotāju uzticību finanšu institūcijām, gan arī tas atstās ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību. Galvenais Latvijas Krājbankas bankrota iemesls bija nevis neveiksmīgs bizness, bet gan krāpnieciskais darbības. Kas norāda uz nepilnībām banku likumdošanā, ja šāda situācija ir bijusi pieļauta. Lai gan sekas nav tik lielas, kā tas ir bijis iepriekšējo banku nestabilitāšu dēļ, tomēr Latvijā tagad ir par vienu veiksmīgu, peļņu nesošu un inovatīvu banku mazāk. To kādas būs sekas pilnībā vēl pašreiz nevar noteikt, jo viss vēl ir procesā un to kādas negatīvās sekas uz Latvijas ekonomiku būs atstājusi šīs bankas bankrots varēs vērtēt pēc kāda laika. Bet pašreiz esošās sekas ir vairāk kā 900 darbinieku darba vietu zaudēšana, iedzīvotāju mazāka uzticēšanās bankām , daļa noguldītāju zaudēto līdzekļu un valsts budžeta deficīta palielinājums, aizdevuma dēļ Garantiju fondam. Ekonomikas ministrija pauž, ka lielāko ietekmi Krājbankas maksātnespēja visdrīzāk atstās netiešā veidā - caur patērētāju un uzņēmēju konfidences kritumu un potenciālu pieprasījuma apsīkumu.[18] Kā šī situācija pierāda, tad krāpnieciska darbība finanšu jomā var radīt lielas problēmas ekonomikai un būtiski mazināt uzticību tām, tāpēc ļoti svarīgi ir nodrošināt stingru kontroli finanšu institūcijām, jo tās piesaista citu cilvēku, uzņēmēju līdzekļus, kas nepieciešami to darbībai. Un šī situācija rāda, ka bankas bankrots var paralizēt finanšu plūsmas uzņēmumiem, gan arī turpmāk tiem radīt finansiālas grūtības. Uzņēmējiem un privātpersonām nevajadzētu noguldīt līdzekļus vienā bankā, ja to summa pārsniedz 100 000 eiro, tādējādi ir iespējams pasargāt sevi no zaudējumiem bankas bankrota gadījumā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1319491
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация