Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:365564
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Vilhelms Purvītis (1872-1945) ir nacionālās ainavu glezniecības izveidotājs, modernizētājs, viens no latviešu nacionālās glezniecības skolas aizsācējiem, viena no galvenajām un nozīmīgajām personībām Latvijas 20.gs. 1.puses vizuālajā mākslā. 2022.gada 9.oktobrī apmeklēju Latvijas Mākslas muzeja izveidoto izstādi “Purvītis”, kuras kuratore ir Aija Brasliņa un izstādes māksliniece – Sandra Krastiņa. Izstāde tika veltīta Vilhelma Purvīša 150 gadu jubilejai, kas šogad ir iekļauta UNESCO svinamo dienu kalendārā.

V.Purvītim veltītā retrospekcija aptver dažādu daiļrades periodu darbu izlasi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma – lielākā saglabājušos mākslinieka gleznu un grafiku kopuma, ko papildina eksponāti no Liepājas un Tukuma muzeju kolekcijām un vairākām privātkolekcijām. Izstādes eksponāti tika izkārtoti pa periodiem hronoloģiskā secībā, sākot no agrā stila, kur spilgti tika pārstāvēta neoromantiskā noskaņu ainava (1890–1905), turpinot ar Rēveles periodu (1906–1909), kur gleznieciskajā izteiksmē pastiprinājās impresionistiskā ievirze, tālāk seko neoklasicisma ietonētaja posms (1909–1918) un visbeidzot starpkara periods (1918–1945), kad pastiprinājās postimpresionisma, fovisma un ekspresionisma impulsi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация