Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:771224
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Par Latvijas neatkarības sākumu un pārbūves pamatiem uzskatāms laiks, kad par CK līderi tika ievēlēts Mihails Gorbačovs. Jaunais līderis bija tas, kurš pārstāvēja to spēku intereses, kuri vēlējās modernizēt jau tā atpalikušo padomju ekonomiku. Jau 1985. gada aprīlī PSKP Centrālās komitejas plēnumā M. Gorbačovs pasludināja pārbūves kursu, kura ietvaros bija pārtraukt esošo stagnāciju. Kaut arī šīs reformas nedeva reālus rezultātus tauta novērtēja demokrātisko politiku un atklātību.
1986. gadā atklātībā parādījās pirms sešiem gadiem vajātā disidentu kustība. Tika izveidota kustība „Helsinki- 86” Tomēr tolaik tai nebija tāda atbalsta, tomēr kopš 1987. gada aizvien izpaudās D. Īvāna un A. Snipa aizsāktās kampaņas, gan pret Daugavpils HES būvniecību, gan pret metro būves plāniem. Tas bija laiks, kad latviešos sāka mosties kopības sajūta un bija izskanējušas pirmās aizstāvības runas. Tieši 1987. gads uzskatāms par lūzuma gadu, jo notika lūzums starp liberalizāciju „no augšas” un masu kustībām. 14. jūnijs, ziedu nolikšana pie brīvības pieminekļa , uzskatāma par aizsākumu „kalendāra nemieriem”, arī 23. augusta mītiņš pie Brīvības pieminekļa bija sākums masu pasākumiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация