Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:365163
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Par starptautisko tiesību izšķirīgo lomu Latvijas neatkarības atjaunošanā un pastāvēšanā savā uzrunā ANO Ģenerālās asamblejas sesijas dalībniekiem Ņujorkā atgādināja arī Valsts prezidents Egils Levits, norādīdams: ,,Mēs atguvām neatkarību, pateicoties spēcīgām tautas kustībām, kuru galvenā prasība bija ievērot starptautiskās tiesības. Mēs esam viens no retajiem vēsturē atrodamajiem piemēriem tam, kā brīvība var tikt atgūta nevardarbīgā ceļā.”
Lai akcentētu valsts nepārtrauktības doktrīnu un vēlreiz apliecinātu Latvijas konsekvento nostāju šajā jautājumā, deklarācijas 3.punktā iekļauta atsauce uz Latvijas Republikas valdības vārdā iesniegto deklarāciju pie Starptautiskās tiesas priekšteces – Tautu Savienības Pastāvīgās starptautiskās tiesas – statūtiem. Deklarācija stājās spēkā 1935.gada 26.februārī uz pieciem gadiem un pēc tam bija spēkā līdz īpašai atsaukšanai, kas nekad nav notikusi. No Latvijas valstiskuma nepārtrauktības perspektīvas raugoties, šīs saistības arvien bija spēkā esošas līdz deklarācijas iesniegšanai ANO Ģenerālajai asamblejai 2019.gada 24.septembrī.
Latvija ir ANO dalībvalsts kopš 1991.gada 17.septembra. ANO tika izveidota, lai nodrošinātu starptautisko mieru un drošību, veicinātu valstu miermīlīgas attiecības, īstenotu starptautisko sadarbību un kalpotu par nāciju rīcības saskaņošanas centru. Šobrīd ANO ir 193 dalībvalstis.
Latvijai kā tiesiskai valstij, kas vēlas stiprināt starptautisko tiesību lomu starptautisko attiecību veidošanā, bija nepieciešams atzīst Tiesas obligāto jurisdikciju. Tiesas obligātās jurisdikcijas atzīšana skaidri apliecina Latvijas tiesisko briedumu starptautiskās sabiedrības un ārvalstu partneru acīs, vienlaicīgi akcentējot tās stabilitāti un gatavību rast strīdīgo jautājumu risinājumu visautoritatīvākajā starptautiskajā tiesu institūcijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация