Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:929304
 
Оценка:
Опубликованно: 05.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Organizācija kas arī palīdzēja ar Latvijas neatkarības atjaunošanu ir “Helsinki-86”. Tas bija organizācija, kas nodarbojas ar cilvēktiesību aizsardzību. Viņi centīgi aizsargāja cilvēka ekonomiskas, politiskas un civilas tiesības. Helsinki-86 organizēja ziedu uzlikšanu pie Brīvības pieminekļa. Viņi aizsūtīja vairākas vēstules ar protestēšanu pret PSRS uz ārzemēm, nebaidoties padomju valdības un sekas.
Latvijas teritorijā, 1989.gadā sāka dibināt politiskas partijas. Pirmā politiska partija kas bija izveidota Trešās atmodas laikā bija – Latvijas Atdzimšanas partija. Šī partijā piedalījās antikomunistiskie iedzīvotāji un patrioti, kā ari Helsinki-86 organizācijas dalībnieki. Vēlāk tika atjaunota Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija. Rudenī legalizēja Latvijas Zaļo partiju. Paša nozīmīgāka un īpaša partija bija Latvijas Republikāņu partija, šī partijā darbojās apmēram 40 cilvēku, kur 7 no viņiem bija deputāti. Apkopot to visu, var izdarīt secinājumus ka Latvijas teritorijā sākas darboties daudzpartiju sistēma. 1991. gadā bija izveidotas vairāk nekā desmit politiskas partijas.
Padomju valdība 1991. gadā jau nevarēja pretoties Latviešiem un atsaukt viņus no neatkarības atjaunošanai, un tā dēļ norisināja izveidot barikādes. Tās barikādes bija janvāra mēnesī, un latvieši aizstāvēja stratēģiskos objektus.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация