Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:227298
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas ekonomikas attīstība mazajiem uzņēmējiem paver iespējas. Latvijas ārējais pieprasījums nosaka strauju ražošanas specializāciju. Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu priekšrocība – pieejamās izejvielas.
Līdz ar pasaules virzību 21. gadsimtā eiropiešiem ir kopīgi jāpieņem globalizācijas izaicinājums. Pasaules tautsaimniecība piedzīvo pārmaiņas, ko izraisa revolucionāras jauno tehnoloģiju un interneta izplatība. Taču šīs pamatīgās ekonomikas izmaiņas nes līdzi arī sociālas pārmaiņas un kultūršoku. Īpaši tas izjūtams tādās valstīs, kurās brīvā tirgus ekonomika tikai sāk attīstīties un cilvēki vēl neapzinās tās sniegtās iespējas un zaudējumus – tātad arī Latvijā. Lai veiksmīgi attīstītu lielus uzņēmumus, nepieciešami lieli finansu resursi, kurus uzņēmējiem ir gandrīz nereāli piesaistīt. Traucē nesakārtotā dokumentācijas sistēma un nepilnīgās iestrādnes lielo uzņēmumu tirgus nodrošināšanā. Turpretī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem paveras plašākas iespējas, jo to dokumentācijas sistēma nepārtraukti (pēdējā laikā aizvien straujāk) tiek sakārtota. Pašlaik vairāk kā 70% ir mazo un vidējo uzņēmumu. Salīdzinot globāli, Latvijā ir tikai kādas desmit lielas firmas, kuras lielākoties vai pilnībā pieder valstij – Latvenergo, Latvijas Dzelzceļš. Pasaulē ir pieprasījums pēc lielajiem uzņēmumiem, taču Latvijai pagaidām nav labvēlīgi apstākļi to attīstībai vai izveidei. Latvijā jau kādu laiku pastāvošie uzņēmumi ir sevi pieteikuši pasaules tirgū un pierādījuši savu konkurētspēju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1118128
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация