Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:435982
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Autors atzīmē divus eksperimentus Krievijas reģionā: 1)karojošais komunisms , kas radīja deindustrializāciju un trūkumu. Staļina vadībā notika revolūcija “no augšas”, kur kolektivizācija iznīcināja zemnieku saimniecības Krievijā; 2)šoka terapija brīvā tirgus ieviešanai pēc Padomju Savienības sabrukuma. Abi šie eksperimenti saistīti ar utopiskām idejām, un bijuši ļoti smagi iedzīvotājiem, jo rietumu teoriju iedvesmoti, tie nebija atbilstoši Krievijas apstākļiem. Jāpatur prātā, ka Krievijā vienmēr būs pārstāvētas gan Eiropas, gan Āzijas intereses un tradīcijas.
Karojošais komunisms (1918-1921) bija mēģinājums vēlāk nodibināt pilnīgi attīstījušos (full-blown) komunismu. Boļševiku programma bija balstīta uz Apgaismības laikmeta ideāliem (Kants, Markss). Ļeņins atzina, ka komunisma ideja bija utopija, komunistisku sabiedrību viņš iedomājās kā tādu, kurā nav armijas un policijas un visas valsts funkcijas var pildīt ikviens. Ilgākā laikā posmā varētu tikt radīta sistēma bez naudas, īpašuma tiesībām, pazustu arī valsts robežas. Pēc Ļeņina domām šie bija sasniedzami mērķi. Būtībā komunistiskās sistēmas mērķis bija mainīt cilvēka dabu, jo sistēmas pamatā visu laiku bija uzskats, ka cilvēki jāpārveido tā, lai tie atbilstu jaunajai, “racionālajai” ekonomiskajai kārtībai. Režīms prasīja to, lai cilvēki funkcionētu kā ekonomikas resursi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация