Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:215205
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lugas „Spalvas” tēma ir par ļoti tuvu cilvēku aukstajām un pat naidīgajām attiecībām, kas par tādām ir kļuvušas aklas mīlestības un neuzticības dēļ, kas var ilgt visu mūžu, padarot nelaimīgas un nepiepildītas cilvēku dzīves.
Lugā ir attēloti vairāki konflikti, taču lugas sākumā var tikai nojaust, ka starp abām māsām valda liela nesaskaņa un naids, par to liecina Laumas rīcība, proti, viņa nepalīdzēja Elīnei izkļūt no bedres, kurā bija iekritusi un savainojusi kāju. Lauma atstāja Elīni tur nomirt. Šīs rīcības iemesls tiek atklāts Laumas un Reiņa dialogā, proti, Lauma un Olafs ir precējušies, taču ar viņiem kopā dzīvo Elīne un viņas trīs bērni, kuru tēvs ir Olafs. Bērnībā abām māsām ir paticis Olafs, taču viņš pievērsa lielaku uzmanību Elīnei, jo viņa bija skaistāka. Lugas gaitā netika atklāts, kāpēc galu galā Olafs apprecēja Laumu, taču Lauma vienmēr bija greizsirdīga uz Elīni par to, ka Elīne bija skaistāka: „ Vai tiešām tikai tāpēc, ka Elīne ir skaista, viņai tiks piedots viss, bet man nekas!” Visu attiecības bija saspīlētas, jo viņi cits ar citu nerunāja, Elīne un bērni dzīvoja Laumai un Olafam „uz kakla” šaurībā – divās mazās istabiņās, Lauma ienīda Elīni, Elīnei nebija citas vietas kur dzīvot, visi dzīvoja pēc Laumas noteikumiem, Elīnei un bērniem mājās bija jāuzvedās klusu, Elīne dzīvoja bailēs un kaunā. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1310331
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация