Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:151820
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ļevs Vigotskis (1896-1934) ir izcils krievu psihologs, pasaules psiholoģijas klasiķis. Beidzis Maskavas un Šaņavska universitāti. Strādājis Maskavas Valsts Eksperimentālās psiholoģijas institūtā, pēc tam paša nodibinātajā Defektoloģijas institūtā. Lasījis lekciju kursus Maskavas, Ļeņingradas un Harkovas augstskolā. Maskavas Psiholoģijas institūta profesors. Pazīstamākais darbs “Domāšana un runa” kas tulkots daudzās pasaules valodās, pēc dziļākās būtības atsedz bērna valodas apguvi, domāšanas attīstību un socializācijas procesu. Šai grāmatai ir liela vērtība topošo psihologu, pedagogu un citu speciālistu apmācībā.
Džeimss Verčs, amerikāņu psihologs par Vigotski saka: “Daudziem tā var šķist likteņa ironija, ka Vigotska idejas bijušas tik auglīgas cilvēkiem, kurus no viņa šķīra laiks, telpa un politiskā sistēma. Vai tas būtu uzskatāms par paradoksu? Laikam gan tas drīzāk ir iedvesmojošs paraugs tam, kā cilvēka ģēnijs spēj pārvarēt vēstures, sociālās un kultūras barjeras.”
Ļevs Vigotskis kā psihologs devis fundamentālas atziņas attīstošo mācību teorijai, kuras pasaulē īsti atzītas tikai mūsdienās. Attīstošas ir tās mācības, kuras prasa bērna izziņas darbībai pārvarēt viņa spēkiem piemērotas grūtības pakāpi, līdz ar to paceļot viņu jaunā, augstākā attīstības līmenī (1, 24).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация