Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:396527
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: Средние века (500—1500 гг.)
Новое время (1500—2000 гг.)
Фрагмент работы

Jau no pašiem tās aizsākumiem Londona ir bijusi nozīmīgs cilvēku darbības centrs, vieta, kur satikties un sajaukties dažādiem etnosiem, to valodām, kultūrām un tradīcijām. Tā ir pieredzējusi romiešu, sakšu, vikingu un normāņu centienus to pakļaut, pārvērst un pielāgot saviem uzskatiem un redzējumam. Rezultātā Londona un tās iedzīvotāji cauri gadsimtiem ir saskārušies ar neskaitāmām grūtībām un traģēdijām, kurām ir bijusi liela ietekme uz tās teritorijas attīstību un kopumā pār visu pilsētas demogrāfisko ainu. Tās populācija ir strauji augusi un kritusi, ietekmējoties no ārējiem un iekšējiem gan labvēlīgiem, gan nelabvēlīgiem faktoriem. Londonu ir skāris gandrīz viss, tās kontūrlīniju radīja, pārveidoja, ietekmēja gan atsevišķas personas, gan vēsturiskie periodi, gan dažādi notikumi kā normāņu iebrukums, Londonas Lielais ugunsgrēks, Kristofera Rena vadītā pilsētas atjaunošana, Džordža IV laika apbūves periods un daudzi citi. Tā ir vienmēr cēlusies un kritusi, un cēlusies no jauna, iegūdama vēl lielāku inerci, kļūstot par Eiropas un pasaules fokusa punktu un visu sfēru galveno un svarīgāko centru.
Londona atrodas Anglijas dienvidaustrumos netālu no Temzas upes aptuveni 80 km uz augšu no tās estuāra Ziemeļjūrā. Šī zeme, uz kuras tika uzcelta viena no ietekmīgākajām galvaspilsētām pasaulē, 50 miljonu gadu senā pagātnē bija klāta ar dziļiem ūdeņiem. Kad ūdeni nomainīja zeme, tās māls un krīts cauri gadsimtiem un dažādiem laikiem tika izmantoti, lai uzbūvētu Londonas mājas, publiskās ēkas un aizsardzības konstrukcijas. Jau 500 000 gadus Londona ir bijusi cilvēku pēdu skarta. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация