Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:466883
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Otrkārt, bērnu aprūpes pakalpojumu pieejamība ir būtisks sieviešu nodarbinātības veicinošs faktors (Garcia-Moran, 2010). Saskaņā ar tā sauktajiem "Barselonas mērķiem" (lai novērstu šķēršļus sieviešu dalībai darba tirgū, 2002. gadā Barselonas samita laikā Eiropas Savienības vadītāji vienojās, ka līdz 2010. gadam būtu jānodrošina bērnu aprūpe 90 % bērnu no trīs gadu vecumam līdz obligātajam skolas vecumam un 33 % bērnu vecumā līdz trīs gadiem (Presidency Conclusions, 2002, p.12)) uz 2011. gadu Zviedrijā bērnu dalības īpatsvars bērnu agrīnās izglītības un aprūpes iestādēs, bērniem līdz trīs gadu vecumam, bija 51%, Latvijā - 15% (Eiropas Komisija/EACEA/Eurydice/Eurostat, 2014, 65. lpp.).
Apkopojot analizētos datus, autore secina, ka darbā izvirzītā tēze, ka Latvijas sabiedrībā izteiktāk nekā Zviedrijas sabiedrībā mājsaimniecības darbi tiek dalīti pēc tradicionālā dzimumu lomu orientācijām, ir apstiprinājusies. Lielākās atšķirības valstu starpā parādās tādos mājsaimniecības darbos kā mājas uzkopšana un ēst gatavošana, sievietes Latvijā to dara biežāk nekā sievietes Zviedrijā. Mazākās atšķirības atbilžu sadalījumā ir mājsaimniecības darbos pārtikas pirkšana un veļas mazgāšana, lai gan arī šos darbus biežāk veic sievietes Latvijā nekā sievietes Zviedrijā. Izvērtējot atšķirības abu valstu mājsaimniecības darbu sadalījumā var secināt, ka Zviedrijā pastāv lielāka dzimumvienlīdzība nekā Latvijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация