Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Mākslas darba analīze
Размер файла:
968 KB
Идентификатор:

524767

 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.06.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
Фрагмент работы

Es izvēlējos analizēt Vilhelma Purvīša, kas ir viens no pazīstamākajiem 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta pirmās puses latviešu māksliniekiem, latviešu nacionālās glezniecības pamatlicējiem, gleznu “Ainava ar bērziem”, kas tapusi ap 1910. gadu.
Šī glezna ir tapusi V. Purvīša ainavas glezniecības žanrā. Gleznas izmēri ir 86 x 108 cm, tā ir veidota uz audekla, izmantojot eļļas krāsas. Glezna “Ainava ar bērziem” ir izstādīta Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.


Vilhelms Kārlis Purvītis dzimis 1872. gada 3. martā Rīgas apriņķa Jaunpils (tagad Zaubes) “Jaužos”. Viņš mācījās Jaunpils draudzes un Drisas apriņķa skolā. No 1890. gada līdz 1897. gadam Purvītis studēja Sanktpēterburgas Mākslas akadēmijā, kur specializējās ainavu glezniecībā. Akadēmijā Purvītis mācījās pēc dabā gleznotām skicēm veidot sacerētas ainavas, pamatojoties gan uz tradīcijām, gan tā laika jaunajiem virzieniem. Pēdējā studiju gadā Purvītis strādāja krievu skolas gleznotāja Arhipa Kuindži vadītajā meistardarbnīcā, tāpēc var teikt, ka bija ievērojams šī mākslinieka iespaids Purvīša mākslā. Taču Purvītis iespaidojās arī no citu tautību ainavas meistariem. “Tajā pašā laikā jāatzīmē, ka Purvītis nekad nepieslējās kādai noteiktai Krievijā vai Rietumos izaugušai mākslinieciskajai tradīcijai, daudzos ierosinājumus viņš kritiski pārbaudīja praksē, pirms tos pieņēma un iekausēja savā stilā.”¹ …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация