Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:150241
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Socioloģiskajā apritē vārds paradigma ienācis no amerikāņu zinātnes vēsturnieka Tomasa Samjuela Kūna darbiem, kas veltīti zinātnisko pārmaiņu raksturam un būtībai. Pēc T.S.Kūna uzskatiem, zinātnieki darbojas noteiktu paradigmu ietvaros. Šīs paradigmas ir vispārīgs pasaul skatījuma modelis, un tās nosaka, kādam ir jābūt zinātniskajam darbam un kāda veida teorijas ir akceptējamas.
Rundāles pils, viena no Latvijas izcilākajiem baroka un rokoko mākslas pieminekļiem, celta laikā no 1736.gada-1740. gadam., kā Kurzemes hercoga Emsta Johana Bīrona vasaras rezidence. Kurzemes - Zemgales hercogiste pastāvēja kā Polijas vasaļvalsts no 1561.gada-1795.gadam.1737.gadā tronī nāca Krievijas ķeizarienes Annas Joanovnas favorīts, Kurzemes muižnieks Emsts Johans Bīrons.
Pils celta pēc itāļu arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli meta un viņa vadības. Pēc Krievijas ķeizarienes nāves 1740.gadā. hercogs tika arestēts, un pils celtniecība atsākta tikai pēc viņa atgriešanās no trimdas ķeizarienes Katrinas II valdīšanas sākumā. Laikā no 1763.gada-1768.gadam. izveidota pils interjeru lielākā dala. Glezniecības darbus izpildīja itāļu mākslinieki no Sanktpēterburgas Frančesko Martini un Karlo Cuki, bet tēlniecisko apdari līdz ar sienu mākslīgo marmoru veidoja Berlīnes meistars Johans Mihaels Grafs.
Pēc tam, kad 1795.gadā Kurzemes hercogisti pievienoja Krievijai, Rundāles pils piederēja grāfam V.Zubovam, tad viņa brālim kņazam P.Zubovam, kura atraitne Rundāles muižu atnesa pūrā grāfam A.Šuvalovam. Šai dzimtai Rundāle piederēja līdz Latvijas agrārajai reformai 1920. gadā., kad tā pārgāja valsts īpašumā. Pirmā pasaules kara beigās izpostītajā pilī 20.gados atradās skola un dzīvokļi. 1933. gadā. pils tika nodota Valsts Vēstures muzejam un tika veikts ēkas remonts. Otrā pasaules kara laikā pils necieta, taču pēc kara tās zālēs tika ierīkotas noliktavas. 1972.gadā nodibināts Rundāles pils muzejs un uzsākta pils restaurācija, kas joprojām turpinās. Rundāles pils divos stāvos atrodas 138 telpas. Centrālo korpusu aizņem hercoga apartamenti, viss austrumu spārns paredzēts prezentācijai, tajā atrodas troņa un deju zāles līdz ar garu ēdamzāli - Lielo galeriju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация