Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:675829
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ir daudz dažādu versiju par dzīvības un cilvēka rašanos uz Zemes. Galvenajos vilcienos pastāv trīs teorijas – reliģiskā, citplanētiešu un attīstības. Esmu daudz domājusi par visām trim šīm teorijām.
Visnereālākā man šķiet reliģiskā teorija. Manuprāt, to ir izdomājuši cilvēki, kas gribējuši izcelties, jo citu skaidrojumu tai laikā neviens izdomāt nevarēja. Nekur nav teikt, ka Bībelē rakstīta taisnība. Tā tika uzrakstīta senebreju kultūras laikā, un tad neviens nevarēja zināt, kā sauca pirmos cilvēkus. Savu daļu patiesības gan tur var atrast, jo arī īstenībā vispirms bija tikai Zeme, tad parādījās augi, dzīvnieki, un visbeidzot, arī cilvēks. Tikai cilvēki droši vien nespēja to citādāk izskaidrot, kā tikai ar reliģiskās teorijas palīdzību. Man šķiet, ka tās ir pilnīgas muļķības, ka Dievs visu ir radījis, jo tad rodas jautājums – kas ir Dievs, un kā viņš cēlies? Vai maz var būt tik pārdabiska būtne, kas spēj radīt visu pasauli? Iespējams, ka cilvēki Dievu pielīdzina sev, tādējādi uzsverot, ka cilvēks ir visvarens, un, iespējams, cilvēku ir radījis cilvēks. Dieva pielīdzināšanu sev apliecina Bībeles fragments, kurā teikts, ka Dievs cilvēku radījis pēc sava ģīmja un līdzības. Izklausās diezgan mistiski, bet nav iespējams ielūkoties seno cilvēku domās.
Otra teorija, kam tic liela daļa cilvēku, ir tāda, ka dzīvību uz Zemes radījuši citplanētieši. Tas izklausās jau reālāk, nekā reliģiskā teorija. Ja citplanētieši tiešām ir tik attīstīti, ka spēj ceļot kosmosā lielos attālumos, tad ir iespējams, ka viņi kaut kādu iemeslu dēl uz Zemes atstājuši baktērijas, no kurām attīstījušās augstākas dzīvības formas. Tikai kāpēc citplanētieši nav devuši par sevi nekādu ziņu?

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1117109
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация