Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:398733
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesneša ētikas kodekss ietver piecus uzvedības kanonus, piemēram, tiesnesis tur cieņā savu amatu, tiesu varas neatkarību un tiesas godīgumu, kā arī tiesnesis izvairās no necienīgas rīcības, kā arī no šķietamas šādas rīcības izraisīšanas. Tas pilda tiesu varas uzliktos pienākumus objektīvi un taisnīgi. Ceturtais kanons paredz ka tiesnesis organizē ārpustiesas darbību tādā veidā, lai tā nenonāktu pretrunā ar tiesneša pienākumiem. Un pēdējais piektais kanons paredz ka tiesneša kandidāts atturas no politiskas darbības . Kā arī katrs no šiem kanoniem ir sīkāk paskaidrots katra kanona apakšpunktos. Kodeksu izstrādājusi Latvijas tiesnešu biedrība. Par šī kodeksa pārkāpumiem nav noteikta juridiska atbildība. Kaut gan šajā sakarā varu teikt, ka pēc manām domām iestājas daudz būtiskākas sekas kā tautas neuzticamība, tieneša darba neizprašana.
Kā jau ierasti rakstot eseju tiek pētīti un lasīt dažādi materiāli, lai labāk iepazītu kā arī izprastu tiesneša darbību. Protams gribētos teikt un rakstīt ka šādu ētikas problēmu nepastāv vai arī tās ir minimālas, bet tad tā nebūtu patiesība. Varētu teikt ka tiesneši ļoti atklāti pēdēja laikā pārkāpj tiesnešu ētikas kodeksu, kas vislielākā mērā ir saistīts ar korupciju, tā saukto kukuļņemšanu. Pēdēja laika lielākais un varētu teikt skandalozākais pierādījums tiesnešu ētikas kodeksa pārkāpumiem un likumu par tiesu varu neievērošanu ir grāmata „Tiesāšanās kā ķēķis”. Pēc ģenerālprokuratūras veiktās pārbaudes tika konstatēts, ka attiecīgos likumus ir pārkāpuši septiņi dažādu tiesu tiesneši. Pārkāpumi konstatēti divu Augstākās tiesas tiesnešu rīcībā, piecu Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesnešu rīcībā un viena tiesneša rīcībā konstatēti arī tīši likuma pārkāpumi tiesas lietas izskatīšanā. Attiecīgajā gadījumā tiesneši pieļāvuši sarunas par iesāktu vai ierosinātu procesu bez pušu klātbūtnes, izlemjot lietu, ietekmējās no atsevišķu cilvēku interesēm, pieļāva rīcību, kas neveicina sabiedrības uzticību tiesas godīgumam un objektivitātei. Pieļāva situācijas, ka rodas iespaids, it kā kāda persona atrodas īpašā stāvoklī, kas ļautu ietekmēt tiesnesi un pie visiem pārkāpumiem var pieskaitīt vēl kādu – ārpustiesas darbība nonāca pretrunā ar tiesneša pienākumiem. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1121005
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация