Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:581841
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Masu apziņas manipulācija novedusi mūs tik tālu, ka mūsdienās praktiski jebkurš cilvēks ir pakļauts manipulācijai no mediju puses.
Manipulācija ir slēpta iedarbība, kas liek otram mainīt savu darbības virzienu un veikt manipulētājam vajadzīgas darbības. Tāpēc par manipulāciju varētu saukt darbību, kas tiek vērsta uz cita cilvēka pakļaušanu, uz viņa vadīšanu, un šī darbība tiek veikta tik prasmīgi, ka tās upurim rodas iespaids, ka viņš pats vada savu uzvedību, savu rīcību.
Svarīga loma šajā procesā ir masu informācijas līdzekļiem, jeb saīsināti saukti pat MIL, kas nepārtraukti iedarbojas uz sabiedrību.
Mūsdienu pasaulē manipulācija ir kļuvusi par ikdienišķu parādību, kas, manuprāt, ir ļoti aktualizēta problēma, ar sabiedrību nepārtraukti manipulē mediji, politiķi un sabiedrisko attiecību speciālisti. Mūsu domāšana un uzvedība vienmēr tiek ietekmēta ar citu cilvēku iedarbību, un pasargāties diemžēl no šī iedarbības mēs gandrīz nevaram.
Kas ir mūsdienu masu mediji? Tie ir tā sauktie „sabiedrības spoguļi”, „pasaules logi”. Neskatoties uz to, ka mīts par MIL visvarenību un neierobežotām iespējām masu apziņas „programmēšanas” ir milzīgs, jāatceras, ka MIL joprojām ir un paliek komunikācijas līdzeklis, kas nodrošina sistemātisku ziņojumu izplatīšanu starp skaitliski lielām auditorijām. Nenoliedzami, MIL ir liela ietekme uz cilvēku apziņu, jo tie ir pirmais palīgs dažādu jautājumu interpretēšanā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация