Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:498025
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Pēc kāda mākslinieka metiem tika iekārtota Rīgas pilī zāle sūtņu akreditācijai? Kas tajā raksturīgs? Kādā stilā tā iekārtota? Apraksti!
Mākslinieka Anša Cīruļa radītais Rīgas pils Sūtņu akreditācijas zāles interjers ir sabiedriski un mākslinieciski nozīmīgākais stilistiski vienotais interjera ansamblis, ar kuru jaunā Latvijas valsts pirmās neatkarības laikā pieteica savu identitāti. Zāles iekārtojums, kas atbilst tolaik Eiropā aktuālajai nacionālo motīvu stilizācijai saskaņā ar Art Deco modi, ir ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā agrīns šī stilistiskā virziena spilgts paraugs. Zāles interjeram īpašu vērtību piešķir arī fakts, ka tas ir saglabājies un tiek izmantots arī mūsdienās. Rīgas pils Sūtņu akreditācijas zāles interjers bija Anša Cīruļa pirmais lielais interjera ansamblis. Viņš izstrādāja dizainu visai telpai: griestu un sienu gleznojumiem, lampām, mēbelēm un interjera tekstila izstrādājumiem – aizkariem, paklājam un mēbeļu pārvalkiem. Ansis Cīrulis piedalījās arī dizaina realizācijā, veicot daļu griestu un sienu gleznojumu. Mēbelēm ir zemnieciski smagnējas formas, taču tās rotāja smalki rotājumi, kuri bija izpildīti gan kokgriezumu, gan intarsijas tehnikā. Ornamenti atgādina latviešu etnogrāfiskos rakstus, kurus Ansis Cīrulis labi pārzināja, taču savos dizainos viņš etnogrāfiskos rakstus brīvi stilizēja – palielināja, detalizēja, vienkāršoja, un radīja oriģinālas kompozīcijas, kuru stilistikā manāma Art Deco ietekme. Sūtņu akreditācijas mēbeļu komplektā ietilpst arī Cīruļa variācija par etnogrāfisko sēdekli stulpiņu

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1390523
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация