Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:466684
 
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Var teikt, ka līdz ar medicīnas māsas izglītību pieaug arī pacienta izglītošanas kvalitāte, kas darbojas arī kā profilakse pret dažādām slimībām. Līdz ar to – ja ambulatorās aprūpes māsa ir izglītotāka un zinošāka, tad arī pacienti tiek izglītoti ļoti augstā līmenī, kas varētu veicināt veselīgākas sabiedrības attīstību. Tomēr pacientu izglītošana nav vienīgais faktors, kas veicinātu veselīgākas sabiedrības attīstību, arī pašai sabiedrībai jeb pacientiem ir jādomā par savu veselību pašiem. Jāizvērtē iespējamie kaitīgie ieradumi, kas jāvērš uz labo pusi. Var teikt, ka pacientu izglītošana darbojas kā ļoti veiksmīgs un efektīvs profilakses līdzeklis.
Medicīnas māsu pienākumu un uzdevumu loks ir ļoti plašs, galvenokārt, māsa veic pacientu aprūpi, piedalās ārstniecībā, vada pacientu aprūpes darbu, nodarbojas ar pacientu izglītošanu veselības jautājumos, veic profesionālās izglītības darbu, kā tas ir norādīts ārstniecības likuma 44.pantā. Medicīnas māsa ir līdzās pacientam, kad pasaulē nāk jauna dzīvība, kā arī brīdī, kad šī dzīvība tuvojas noslēgumam. No šī izriet, ka kontakts ar medicīnas māsu ir viens no svarīgākajiem gan primārās, gan sekundārās aprūpes posmos, kas nepārtraukti jāattīsta un jārod jauns pielietojums medicīnas māsu kompetenču pielietošanā. Medicīnas māsas darbs diemžēl atšķiras no teorijas, nenoliedzami, medicīnas māsa sniedz lielāku ieguldījumu veselības aprūpes sistēmā, kā apkārtējiem liekas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация