Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:360451
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

“Visi pieaugušie reiz ir bijuši bērni ( tikai ļoti nedaudzi no viņiem to atceras).” – fragments no autora priekšvārda. Gribētu sākt tieši ar šo citātu, jo jau no paša grāmatas sākuma, vismaz no tās daļas, kurā autors sāk runāt par mazo princi, rodas iespaids, ka pats mazais princis ir pieaudzis bērns, bet autora attēlotie pieaugušie – bērni, kas tēlo pieaugušos.
Mazais princis runā ļoti maz, gandrīz nekad neatbild uz jautājumiem. Kādēļ tā? Jo viņš, manuprāt, ļoti rūpīgi analizē situācijas un izdara secinājumus. Viņš vēlas izzināt pasauli – saprast tās kārtību, nevienu nepamācot, tā, domāju, arī ir viņa dzīves filosofija.
Savādi ir tas, ka viņam gandrīz nav draugu, arī tos, kas viņam pieķeras, viņš it kā atstumj – gan lapsu, gan pašu autoru. Liekas, viņš saprot, ka viņam drīz būs jādodas tālāk.
Interesanti man šķita tas, ka lapsa, ar kuru iepazīstas mazais princis, ļoti atgādina cilvēku. Pārējie, ko sastop zēns ir reāli cilvēki, taču tie attēloti tādi “sausi”, ar ļoti vienpusējām interesēm, piemēram, biznesmens, arī zinātnieks. Būtnes, kuras neinteresē nekas vairāk, kā viena konkrētā tēma. Taču lapsa bija pirmā no mazā prinča sastaptajām būtnēm, kam bija jūtas – viņa jutās vientuļa. Līdzīgi kā cilvēki, viņa meklēja draugu un gribēja būt pieradināta. Arī tad, kad mazais princis sacīja, ka viņam jau tāpat reiz būs jādodas prom, lapsa neatkāpās no sava nodoma kļūt par viņa draugu. “Ja jūs esat ļāvuši sevi pieradināt, var gadīties, ka būs mazliet jāraud.”

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1220605
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация