Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:907746
 
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mihails Afanasjevičs Bulgakovs (1891 – 1940) dzimis 3.maijā Krievijas nostūrī – Andreja nogāzē pie Podolas pilsētas kā vecākais četru māsu un trīs brāļu ģimenē. Viņa tēvs ir garīgās akadēmijas profesors, izglītots un godprātīgs cilvēks, bet māte „maiga, inteliģenta sieviete, kas cenšas bērnos ieaudzināt mīlestību uz māju, tuviniekiem, ģimenes pavardu” (M.Bulgakovs „Izlase”, V.Lakšina „Pēcvārds”, 523.lpp., 1972.g. „Liesma”). Lielajā ģimenē topošā rakstnieka bērnība aizrit laimīgi un bezrūpīgi.
Studijas viņš uzsāk Kijevas Pirmajā ģimnāzijā, līdz ar ko aizsākas M.Bulgakova skolas gadi. Jau šajā dzīves posmā, kad citi zēni galvenokārt interesējas par sportu un spēlēm, viņš kļūst par aizrautīgu lasītāju – iepazīstas ar Gogoli, aizraujas ar Kupera radītajiem tēliem, nedaudz vēlāk jau ar Ščedrina satīru un citiem pasaulē atzītiem rakstniekiem. Otra viņa kaislība, kas aizsākusies jau bērnības gados ir teātris – vismaz reizi nedēļā jaunais Bulgakovs ir atrodams Solovcova drāmas teātra skatītāju rindās. Iepazīstoties ar pasaules literatūru un mākslu, jaunajā vīrietī rodas vēlme radīt pašam – ģimnāzijas pēdējās klasēs Bulgakovs sāk rakstīt satīriskus dzejoļus un humoreskas – tā sakot „iesildās” vēlākajām literārajām gaitām… …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация