Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:895946
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darba sākuma posmā ir nepieciešams noskaidrot mediju regulācijas modeļus. Ir iespējams konstatēt skaidras atšķirības starp Amerikas Savienot Valstu un Eiropas mediju tirgus regulācijas modeļiem. Pievēršot uzmanību Amerikas Savienotajām Valstīm, jānorāda, ka plurālisms ir visveiksmīgāk sasniegts Amerikas Savienotajās Valstīs, kas ir kā rezultāts mediju tirgus pašregulācijai, ko sekmē konkurenci stiprinoši likumi un citi normatīvie akti.
Ir iesējams konstatēt, ka eiropiskajai regulāciju raksturo mediju uzraudzības padome (Latvijas gadījumā tā būtu Nacionālā radio un televīzijas padome). Pastāv plašas variācijas pašā regulācijas struktūrā starp vecajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, taču gandrīz visām ir raksturīga privāto un sabiedrisko raidorganizāciju pastāvēšana. Šo mediju uzraudzības padomi raksturo dominēšana apraides sektorā. Tās galvenais uzdevums ir publiskā diskursa kvalitātes nodrošināšana, sociālās integrācijas veicināšana, uzsvaru liekot uz ziņām un izglītošanu. Jāpiemin, ka šī institūcija pārstāv arī sabiedrības minoritāšu intereses, kā arī veicina valsts nacionālo kultūru. Praksē mediju uzraudzības padomes funkcionēšana atšķiras starp valstīm. Atsevišķi autori norāda šīs institūcijas politizēto lomu sabiedrībā. Piemēram, Francija un Itālijā šī augstāk minētā institūcija ir kā politiskais aktieris, jo politiskās partijas ieceļ savus pārstāvjus šajās institūcijās. Spānijā, Portugālē, Grieķijā un Īrijā valdošās partijas dod tiešu norādījumus attiecībā uz ziņām, savukārt Lielbritānijā un Vācijā mediju uzraudzības padome var tikt uzskatīta par relatīvi neatkarīgu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1137260
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация