Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:295257
 
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Tā, piemēram, Eiropas Farmaceitisko rūpniecību un asociāciju federācijas publiskotajā analīzē par medikamentu pieejamību un kompensāciju skatāms, ka no 112 pēdējos gados apstiprinātajiem jaunajiem medikamentiem, Latvijas pacientiem tiek kompensēti tikai 9, pārējie pieejami par pilnu cenu. Tikmēr Lietuvā valsts kompensē 30 jaunos medikamentus, bet Igaunijā 19. Lai arī Latvijā ir noteikti dažādi medikamentu kompensāciju apmēri, pacientu līdzfinansējums sastāda lielāko daļu. Kaut arī uz Eiropas Savienības fona Latvijā zāļu cenas ir vienas no zemākajām savienība, lielas problēmas medikamentu iegādei sagādā sabiedrības nelielais brīvo finanšu apmērs, par ko iegādāties zāles.
Zāļu pieejamības problēma ir ļoti būtiska, jo ņemot vērā sasniegumus medicīnā pateicoties jaunatklātajiem medikamentiem, daudzas smagas slimības var uzveikt vai ilgstoši ārstēt efektīvāk tieši ar jaunatklātajiem medikamentiem, kas Latvijas pacientiem lielākoties nav pieejami, jo valsts liedz tiem līdzfinansējumu, proti, pacientam medikamenti jāiegādājas par pilnu cenu, kas pie pašreizējā iedzīvotāju ienākumu vidējo rādījumu ir ļoti augsta cena. Tāpat šādas zāles nav iespējams iegādāties pensionēšanās vecuma iedzīvotājiem, jo viņiem vienkārši nepietiek finansiālie iztikas līdzekļi, lai nodrošinātu savas pamatvajadzības, tāpēc izvēlas vai nu medikamentus neiegādāties vispār vai iztikt ar lētāko, bet ne vienmēr labāko un efektīvāko variantu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация