Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:536465
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nenoliedzami ir tas, ka ilgtermiņā Induļa valsts būtu stabilāka. Tas pierāda to, ka valsts tapšana ir ilgstošs process. Valstij ir jāizaug, un vislabāk tā var izaugt kopā ar progresīvu un garā spēcīgu vadoni. Tuše lugā saka: “Tu tiksi liels, no tevis izaugs valsts!” tas nozīmē, ka valsts izaug no liela vadoņa, un šim vadonim ir jāattīstās un jāaug, un, vissvarīgākais, jābūt kopā ar tautu, viņam pašam jābūt tautai. Vislabāk tauta izaug vienotībā: “Ko mēs ar ceram, varam, nepanācām./ To panāks mūsu tautas: vienosies!/ Jo mēs tik kopā varam uzvarēt,/ Jo mums tik tautā paliek pēdējs spēks.”
Indulim gan ir vēl jāmācās būt par valdnieku. “Teic, kurš ir valdnieks?” Indulis prasa Bernekam, un Berneks atbild: “Tas, kurš valda sevi./ - Tu sevi nevaldi.” Vismaz Indulis pret savu tautu attiecas kā pret cilvēkiem, attiecas tā, kā viņi būtu vienlīdzīgi, bet Mintauts dara tieši pretējo – viņa tauta, tie ir viņa pavalstnieki, Mintauts ir augstāks, svarīgāks par visiem.
Acīmredzami, mīlestību un valsts tapšanu lugā vieno Indulis. Vai tas ir viņa rakstura stingrības vai vājības dēļ, tas jau ir cits jautājums. Svarīgi ir tas, ka abas šīs tēmas – mīlestība un valsts tapšana – veido šo lugu, un abas kopā to izglābj no vienmuļības un pliekanuma.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1390069
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация