Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:612457
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.08.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Atverot Aleksandra Čaka dzejoļu krājumu ‘’Mana paradīze’’, pirmais, ko mūsu grāmatā varēja redzēt ir Valda Rūmnieka, 20.gadsimta rakstnieka, dramaturga un literatūrzinātnieka, nelielo recenziju vai ievadu krājumā. Šim ievadam ir ļoti vienkāršs un vienlaikus visa šī darba idejas ietverošs nosaukums ‘’Čaka paradīze’’. Ar to jau viss ir pateikts – par ko ir dzejoļu krājums, kam tas ir veltīts, kas ir iedvesmojis Aleksandru Čaku.
Vispār pilsētas tēma latviešu literatūrā iet roku rokā ar rakstnieka vārdu, jo viņš bija pirmais, kas izmantoja pilsētu un tās elementus kā tēlus, dzīvās būtnes, tāpēc arī viņu mēdz dēvēt par pirmo urbānistu latviešu literatūrā un Rīgas rakstnieku. Rīga nospēlēja Čaka dzīvē nozīmīgo lomu, par to arī raksta Valdis Rūmnieks: “Līdzīgs liktenis piemeklēja tos simtus dzejoļu, kurus Čaks rakstīja 1922.gada vasarā, kad tikko bija atgriezies no Krievijas, - tie bija mākslinieciski vāji, un tajos vērīgs lasītājs varētu samanīt amatieriskus pakaļdarinājumus Rainim, Bārdam, Porukam…”, bet tad pēkšņi par 1923. gada Aleksandru Čaku Rūmnieks teicis “Čaks vienā rāvienā piepeši izmainīja rokrakstu un sāka rakstīt burvīgus, neparasti valdzinošus un jutekliskus dzejoļus par nomali, bulvāriem, liepām, kioskiem…”. Rīga iedvesmoja rakstnieku, kā tad izskatījās Čaka laika Latvijas galvaspilsēta? A. Čaka Rīgu mēs gribam veidot kopā ar jums, lasot dzejoļu krājumu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1392900
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация