Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:492038
 
Оценка:
Опубликованно: 26.09.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viņš meklēja jaunus eksistences pamatus – piepildītu, jēgpilnu indivīda brīvas izvēles virzītu dzīvi. Alberts Einšteins (1879-1955) – vācu fiziķis – atklāja laika un telpas relativitātes teoriju - kustība un masa ir relatīva, nevis absolūta. Pēc zinātnieka uzskatiem, laiks ritētu straujāk, ja cilvēkam būtu iespējams pārvietoties ar ļoti lielu ātrumu vai spēcīgā gravitācijas laukā, kosmosā.
Pārmaiņas visās dzīves jomās lika mainīt attieksmi pret kultūras un morāles normām un saikni ar pagātni. Modernisma rakstnieki un mākslinieki bieži eksperimentēja. Lai jauno garīgo situāciju atklātu ar atšķirīgiem, neierastiem paņēmieniem, aizvien nozīmīgāki kļuva formas meklējumi, kas noveda līdz visatļautības kultam. Pastāv dažādi viedokļi par to, kad modernisms dzimis, sasniedzis kulmināciju un kad izsīcis. Biežāk sastopamais uzskats ir tāds, ka uzplaukums bija saistīts ar 20.gs. 20. gadiem, apsīkums – ar 40.gadu beigām, kad sāka attīstīties postmodernisms. Neviens garīgs sociāls strāvojums nesākas un nebeidzas noteiktā dienā vai gadā. Bieži vien dažādu literatūras virzienu iezīmes saskatāmas pat vienā literārā darbā. To sauc par literatūras virzienu mijiedarbi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация