Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:142559
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ģimene – tā ir nezūdoša vērtība, kura caurvij paaudžu paaudzes. Ģimene – tā ir vieta, kur tevi allaž gaidīs siltas, pret tevi atvērtas rokas, tā it vieta, kur atgriezties, jo zini, ka vienmēr būsi tur gaidīts, mīlēts, lolots.
Ikviens cilvēks vēlas sev ģimeni, - patvērumu no ikdienas raizēm un rūpēm, laimes salu – kur vienmēr ir spoža saule un gaiši zili gubu mākoņi, taču vai visiem tiek šī spožā saule? Ļoti liela daļa sabiedrības neizjūt pat daļu no tā, ko var sniegt pilnvērtīga, veselīga un laimīga ģimene. Neapšaubāmi, katrā ģimenē ir problēmas, konflikti, nesaskaņas. Atšķirība ir tikai tā, kā tiek risināta noteiktā problēma vai konflikts un, vai vispār kaut kas tiek darīts, lai atrisinātos problēma. Tad ģimene var pārvērsties par baiļu un sāpju ieleju, pekli, odžu midzeni...
Savā esejā apskatīšu problēmas un šķēršļus kāpēc neveidojas pilnvērtīga un veselīga ģimene, kāpēc mūsdienās tik bieži notiek laulību šķiršana. Izvirzīju trīs argumentus:
• Sieviete pelna vairāk nekā vīrietis
• Vardarbība ģimenē
• Neuzticība un greizsirdība
Uzskatu, ka dotajā situācijā šīs problēmas ir ļoti aktuālas un to nerisināšana noved pie šķiršanās. Pagājušajos laikmetos šķiršanās tika uzskatīta par ārkārtēju parādību, tā bija aizliegta ar reliģiju un sabiedrībā nebija atbalstīta. Mūsdienās ģimenes nestabilitāte ir raksturīga laulības iezīme. Laulību šķiršana ir kļuvusi par tik izplatītu parādību, ka mēs jau sākam pierast pie tā, ka katra otrā ģimene izjūk... Skumja realitāte, taču vēl skumjāk ir tad, ja ģimenē ir bērns, kurš šķiršanos pārdzīvo visvairāk.
• Sieviete pelna vairāk nekā vīrietis.

Ļoti sarežģīta situācija var veidoties, ja sieviete ģimenē pelna vairāk nekā vīrietis, jo pieņēmums par vīrieša lomu ģimenē ir ļoti dziļš un gadsimtiem ilgs.(Vīrietis ir tas, kas pelna naudu un uztur ģimeni. Turpretim sievietes „vieta ir pie pavarda”). Turpretim, ja vīrietim ir karjera, bet sieviete vairāk rūpējas par mājām, tad viņa ir atkarīga no šīs naudas. Ja gadījumā sieviete vēlas pārtraukt šādas attiecības, viņai ir jāpadomā, kur viņa ies, no kā dzīvos. Tas ir ļoti individuāli vai vīrietis var vai nevar pieņemt faktu, ka sieviete pelna vairāk.
Lai attiecības veidotu un uzturētu veselīgas, ir jābūt savstarpējai līdzdalībai, bet ar to vien nepietiek, lai attiecības izdzīvotu un būtu veiksmīgas ir jābūt kaut kam vairāk nekā tikai saderībai vai kopīgiem mērķiem.
Mūsdienu sievietes ir noskaņotas demokrātiskāk, viņām ir grūtāk pieņemt patriarhālās tradīcijas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация