Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:929047
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nāve – ir dzīvas būtnes beigas.1 Es, savukārt, dotu nāvei tādu definīciju: Nāve – ir jebkura cilvēka dzīves sastāvdaļa, ar kuru viņš ir saistīts visu mūžu. Cilvēks nezina, kad viņš mirs, bet, kad viņa stunda ir klāt, viņš to jūt. Ir cilvēki, kas tik ļoti izvairās no jebkāda veida nelaimes iespējām, ka viņu dzīve nemanot pārvēršas eksistēšanā. Bieži vien cilvēki, kas uzzina, ka viņiem atlicis pavisam neilgs dzīvošanas laiks (piem., smagu slimību rezultātā), pievēršas Dievam, iespējams uzskatot, ka viņš var uzdāvināt tiem kādu papildus dienu vai atlaist tiem grēkus, ja tie tic, ka eksistē paradīze un elle.
Senajos laikos cilvēki ticēja nemirstībai, pāriešanai uz citu pasauli – mirušo pasauli. Par piemēru var būt Senā Ēģipte. Ēģiptieši uzskatīja, ka īstena un mūžīga dzīve ir iespējama tikai aizkapa valstībā, ka zemes dzīve ir tikai sagatavošanās šai īstajai dzīvei. Viņi cēla piramīdas, kapenes, veselas mirušo pilsētas, jeb nekropoles. Mirušie tika mumificēti, ar to cenšoties saglabāt mirušās miesas, īpašu nozīmi pievēršot sirdij, uzskatot to par saprāta centru. Arī visas dārglietas, kas piederēja nelaiķim, tika apraktas kopā ar viņu, lai “citā” pasaulē viņam būtu laba dzīve. Ja mirušais bija faraons, lieki piebilst, ka līdz ar viņu, nāvē bija spiesti iet arī viņa kalpi un dzīvnieki.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация