Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:852623
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Un šim visam kā kulmināciju ir jāmina, ka 2000. gadā profesores Ģ, Eniņas un J. Fricberga vadībā Gaiļezera slimnīcā tika atvērta pirmā insulta vienība, kura specializējās tieši uz insulta un tā akūtās fāzes, jeb “laika loga” pētījumiem un ārstēšanas metodēm. Insulta vienībai tika pieaicināti rehabilitācijas speciālisti no “Vaivariem”, kuru darbs agrīnā insulta ārstēšanas stadijā ir nesis būtiskus panākumus insulta mirstības mazināšanā. Joprojām tiek aktīvi veiktas un attīstītas visa veida ārstēšanas metodes, no trombolītiskajām terapijām, antikoagulantu terapijas un neiroķirurģiskas operācijas. Pēc neiroangioloģijas centra pieredzes ir izveidotas un izstrādātas “Insulta aprūpes vadlīnijas ātrās palīdzības ārstiem, neirologiem un ģimenes ārstiem”, kuras akceptēja Pasaules Veselības organizācija un kuras tiek šobrīd pielietotas visā pasaulē. Mūsu centra ārsti ar saviem pētījumiem un atklājumiem regulāri piedalās neirologu konforencēs visā pasaulē.
Esmu tiešām lepns par to, cik daudz mūsu mazā valsts ir spējīga sasniegt un nest pasaulei, par spīti tam, cik maz esam. Šis mazais skaits varbūt nešķiet būtisks, bet tam ir nozīme tieši neiroķirurgu profesionālās karjeras attīstībai, jo ķirurgam ir jāoperē, bet mazā nepieciešamo operāciju skaita dēļ ir jāskatās ārzemju virzienā. Neiroloģijas terapētiskās un profilaktiskās puses attīstība ir nesusi ievērojamu uzlabojumu Latvijas teritorijā mītošo iedzīvotāju smadzeņu veselībā un es ceru, ka šis trends nemainīsies.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация