Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:824486
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Manuprāt noziedzība ir viena no bīstamākajām deviances formām, jo kaitējums tiek izdarīgs apzināti un ar nodomu (ir arī neapzināti, bez iepriekšēja nodoma un aizsardzības nolūkā veikti noziegumi).
Organizētā noziedzība ir viens no sarežģītākajiem un bīstamākajiem noziedzības veidiem, kas ietekmē valsts, pasaules politiskos, ekonomiskos, tiesiskos procesus. Organizētā noziedzība – pastāvīgi funkcionējoša vadāmu noziedznieku apvienība, kas ar noziedzību nodarbojas kā ar biznesu un ar korupcijas palīdzību veido aizsardzības sistēmu pret sociālo kontroli. Tā ir alternatīva, paralēli valstiskiem veidojumiem funkcionējoša parādība, kas veidojās no organizētu noziedzīgu u.c. struktūru darbības, kuru mērķis ir iegūt vai realizēt nelegālus ienākumus.
Organizētās noziedzības grupas nav vienādas pēc sava organizētības līmeņa, struktūras, un noziedzīgās virzības. Tas saistīts ar sociālajiem, ekonomiskajiem, etniskajiem un ģeogrāfiskajiem faktoriem. Tāpēc jāņem vērā organizētās noziedzības līmeņi, kas ļauj pareizāk novērtēt stāvokli konkrētā reģionā. Tiek izdalīti trīs organizētās noziedzības līmeņi :
1.Primitīvais līmenis. Pie šī līmeņa pieskaita noturīgas, pastāvīgas grupas, kurām ir vienkārša organizācijas struktūra: vadonis, dalībnieki. Noziegumu plānošana norisinās pēc nostiprinājušās shēmas. Grupu lielums svārstās no 3-10 cilvēkiem. Priekšroka tiek dota zādzībām, laupīšanām, krāpšanai un huligānismam. Korumpēti kontakti šīm grupām ir reti.
2.Vidējais līmenis. To veido grupējumi, kur starp vadoni un izpildītāju eksistē starpposmi. Šādās apvienībās parasti ir vairākas apakšvienības – izpildītāji, miesassargi, izlūki u.t.t. Personu skaits grupējumā sasniedz 50 un vairāk cilvēku. Šī līmeņa grupas parasti nodarbojas ar reketu, narkobiznesu, kontrabandu. Šiem grupējumiem parasti ir kontakti ar valsts varas ierēdņiem.
3.Augstāko līmeni veido kriminālās organizācijas ar tā saukto tīklveida struktūru, tām ir divas vai vairāk vadības pakāpes un apvienotā izpratnē tās veido jēdzienu - mafija.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1111880
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация