Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:521947
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

L. Stumbres lugā „Spalvas” Olafs pats par sevi runā ļoti maz, taču to labi raksturo citi tēli. Lugā Olafs ir visnemanāmākais tēls, bet īstenībā viss šajā lugā notiek viņa dēļ. Visi konflikti, starpgadījumi, cilvēku likteņi ir izveidojušies tādi, kādi tie ir tikai tāpēc, ka tēlu dzīvē bija Olafs.
Lasot lugu, man radās priekšstats, ka Olafs bija diezgan necila personība ar ļoti daudzām iekšējām problēmām. Taču, manuprāt, autore šajā tēlā ielikusi kaut ko vairāk, jo lugas beigās Olafs atšķirībā no pārējiem pārvēršas par ērgli – cēlu, lielu, ievērības un bijības cienīgu putnu. Jo simboliski „..ērglis ir varas simbols, putnu putns. Karaliskuma, gaismas, diženuma, cēlsirdības, varenības, spēka un apgarotības simbols. Viņš ir gaisa valdnieks un spēj aizlidot līdz pašai Saulei. Tāpat viņš ir arī dvēseļu pavadonis uz viņsauli -atjaunotnes simbols, kurš atbrīvo cilvēku no zemes apziņas un palīdz atgriezties pie Dieva.” Spriežot pēc lugas teksta, Olafs bija vientuļnieks, cilvēks, kurš ieslēdzās savā pasaulē un nevēlējās tajā kādu ielaist, jo, manuprāt, apkārtējie ar savu aplamo rīcību viņam vienkārši riebās. Gan viņa sieva Lauma, gan mīļākā Elīne ir teikušas: „..man dažreiz liekas...viņš mūs visus ienīst.”…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация