Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:326750
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.08.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2010.gada aprīlī man bija iespēja DVD formātā redzēt un dzirdēt 1989.gada ierakstu ar Ņujorkas Metropolitēna operas teātrī uzvesto Džuzepes Verdi operu „Aīda”.
Aīdas sižeta autors bija pazīstamais franču ēģiptologs Ogists Eduards Marieti. Viņš izmantoja senā papirusā saglabājušos leģendu, kuru pats arī atšifrēja. Unikālajā dokumentā aprakstītie notikumi attiecas uz to laika posmu, kad Senās Ēģiptes faraoni cīnījās pret Nūbiju (Etiopiju). 1868.gadā, gatavojoties Suecas kanāla atklāšanas svinībām, Ēģiptes valdnieks- Hedivs Izmails piedāvāja Dž.Verdi uzrakstīt operu ar ēģiptiešu nacionālo sižetu. Šo negaidīto piedāvājumu Dž.Verdi toreiz noraidīja, bet būdams Parīzē 1870.gadā, saņēma atkārtotu priekšlikumu ar Kamila de Lokla starpniecību, kurš bija viens no „Dona Karlosa” libretistiem un iepazinies ar Aīdas sižetu, viņš ieinteresējās par šo tēmu un deva savu piekrišanu operas komponēšanai. Iespēja radīt spožu, efektīgu izrādi, kas iztēlē aizved klausītāju Nīlas krastos, sfinksu un piramīdu zemē, liesmainā Etiopijas verdzenes Aīdas un ēģiptiešu karaspēka vadoņa Radamesa mīla, divas sāncenses- ēģiptiešu faraona meita Amnerisa un viņas verdzene Aīda, sagūstītais etiopiešu karalis Amonasro, kas izrādās Aīdas tēvs, drūmie ēģiptiešu priesteru tēli, Aīdas un Radamesa- dzīvu aprakto nāve uz lūgšanu fona svētnīcā, -tas viss spēcīgi aizrāva Verdi, strādājot pie jaunās operas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1231267
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация