Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691494
 
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Lielāka identifikācija paaugstina morāli – vēlmi ieguldīt savas pūles mērķa sasniegšanā. Morāles nostiprināšanā liela loma ir arī līdera spējām, vai viņš spēj veikt savas līdera funkcijas. Līderim ir jāievēro padotie, jāciena viņu viedokļi un jābūt savstarpējai cieņai, jo viņu pienākums ir ņemt vērā padoto psiholoģiskās un sociālās vajadzības, jānodrošina apmierinātība ar darbu. Tāpēc līdera
pienākumos vēl ietilpst plānošana, informēšana, darba grafika sastādīšana un jaunu ideju pielietošana. Visas šīs līdera funkcijas organizācijas dalībniekiem palīdz internalizēties – pieņemt orgaizācijas normas un vērtības. Līderim piemīt iespaidīgas spējas, jo iesaistot darbiniekus organizācijas darbībā viņš spēj to pārvērst no formālas uz neformālu.
Manuprāt Lavrens un Loršs (Lawrence and Lorsch) ir ļoti veiksmīgi izskaidrojuši divu dažādu organizāciju perspektīvu rašānās iemeslus. Viena no tām ir teorētiķu pieredze un kvalifikācija. Viņi norāda, ka starp racionālo sistēmu jeb klasisko visi teorētiķi bijuši vīrieši ar pieredzi vadībā. Kontrastam, dabas sistēmas teorētiķiem bijusi akadēmiskā kvalifikācija un liela pieredze universitātes darbā. Lavrens un Loršs apgalvo, ka atšķirīgā pieredze veido analītiķu reakciju uz organizācijām, kas ir diezgan loģiski. Attiecīgi divu dažādu grupu analītiķi aplūkojuši dažādu veidu organizācijas, jo organizācijas atšķiras ar to, ka tās darbojas dažāda veida vidēs (klasiskā teorija jeb racionālā sistēma mēdz pieturēties pie stabilākas vides, kamēr cilvēku attiecību teorija jeb dabas sistēma ir lietderīgāka dinamiskām situācijām).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация