Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:975239
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ošu Annas liktenis ir ļoti smags. Jau no agras bērnības pusgraudnieka meita Anna iepazīst darba grūtumu, pazemojumus, trūkumu. Meitene strādā un dzīvo, kā kalpa meita, pie Ozoliņiem. Jau tad viņai ir romāns ar Brīviņa dēlu Ješku. Šo attiecību sākumā viņas māte Māra Ose paredzēja, ka „ar labu godu tas nebeigsies”. Osiene pārdzīvoja ne tikai par savu meitu, bet arī par to, ko teiks pārējie, jo Anna tomēr ir viņas miesa un asinis, un, ja viņa izdarīja, kaut ko nosodāmu, tad šis grēka darbs varēja mainīt attieksmi arī pret māti. Māras vārdos, kad viņa saka, ka „sūrs un mielains ir tas nabaga ļaužu liktenis” un, ka trūcīgos kājām „min tie lielmaņi un vēl uzspļauj virsū”, var redzēt, cik smaga dzīve bija kalpa ļaudīm ikdienā izdabājot saimniekiem. Šajā vietā var vilkt paralēles starp Andreja Upīša romānu „Zaļā zeme” un Garlība Merķeļa „Latviešiem”, jo, kaut arī latviešu dzīve bija uzlabojusies, tomēr saimnieki aizvien vēl ņirgājās par zemniekiem, turklāt nu jau proletariātu izsmēja ne tikai vācieši, bet arī latviešu muižnieki.
Protams, Annas attiecības ar Ješku bija pamanījis arī Brīviņš. Viņš nosodīja meiteni. Brīviņš dusmojās par tādu netaisnību, ka „tiem babulniekiem, tiem ubagiem, vienmēr tās smukās meitas... Saimnieku dēlus dulnus pataisīja, visu dzīvi jauca kopā”.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация