Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:126452
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ozonam ir divējāda daba – atkarībā no koncentrācijas tas ir vai nu labs, vai slikts. Ozona slānis aizsargā mūsu planētu, tāpēc nemitīgi jārūpējas, lai to saglabātu. Galvenais pilsētas gaisa piesārņotājs ir automašīnu izplūdes gāzes. Vislabākais risinājums būtu mašīnas, kas darbojas ar ūdeņradi. Vai vismaz maksimāli samazināt taksometru plūsmu pilsētās, un pēc iespējas vairāk uzlabot degvielas kvalitāti.
Pirmkārt jau piesārņojot gaisu ozona slānis kļūst kaitīgs veselībai, veidojas tā saucamie vasaras smogi, ozons negatīvi ietekmē arī augus, un vis beidzot, noārdoties ozona slānim mēs varam nonākt līdz tam, ka dzīvība uz zemes vairs nevar eksistēt.
.Ozons pilsētas gaisā ir kaitīgs tikai tad, ja tas rodas piesārņotā vidē atmosfērā saules gaismā. Ozons ir sevišķi kaitīgs, ja palielinātā koncentrācijā tas veidojas pilsētas piesārņotajā atmosfērā. Parasti vasaras smogi – kad ir saulaina diena, mazs vēja ātrums un gaisa apmaiņa pilsētā ir apgrūtināta. Rīgā gan ir tikai divas trīs šādas dienas gadā, turklāt ne katru gadu. Ieelpojot ozonu palielinātā koncentrācijā, mutē rodas izteikta sausuma sajūta, nāk klepus, asaro acis, bet, ja koncentrācija ir vēl lielāka, var veidoties elpošanas ceļu apdegumi... Mūsu ķermenis izmisīgi cenšas tikt galā ar piesārņojumu. Deguns nemitīgi filtrē netīro gaisu, taču bīstamākās ir tieši smalkākās daļiņas, kuru izmēri ir mazāki par vienu mikronu, tās ir galvenās plaušu slimību, tostarp ļaundabīgo audzēju, izraisītājas.
Augu pasaulē ozons samazina ražu, saīsina dzīves ilgumu un palēnina augšanu lieliem augiem, kā arī samazina izdzīvošanas iespējas to stādiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация