Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:107019
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Politiskais aspekts – pirmā lieta, kas jāpiemin noteikti ir vēlēšanas padomju laikā. Vēlēšanās bija viena partija, arī ievēlamo sastāvs jau bija iepriekš noteikts. Vēlēšanas bija obligātas, visiem balsstiesīgajiem bija jābalso. Radinieks šo procesu nosauc par „butaforiju”, jo viss process bijis viena vienīga izlikšanās, vēlēšanas tikai rīkotas ķeksīša pēc, jo jau agri pirms tām bija zināms iznākums un vēlētāju balsis absolūti neietekmēja rezultātu, tās gluži vienkārši nevarēja neko ietekmēt, bet obligātais apmeklējums atkal bija paredzēts „pozitīvas statistikas uzturēšanai”. Konkrēti manis uzklausītajā dzīvesstāstā parādās arī epizode, kurā nospēlē čekas loma. Klīda baumas, ka ģimeni grasās izsūtīt, proti, ka tā „ir sarakstā”, bet laimīgu apstākļu sakritības dēļ ģimenē bija ārsts, kurš izārstēja no ļoti smaga plaušu karsoņa čekas darbinieku un ģimene no saraksta pazuda un izsūtīšana nenotika. Par šādiem gadījumiem grāmata nestāsta, par čeku vispār nekas daudz nav minēts, bet pieminēta tā ir.
Klausoties kāda cilvēka dzīvesstāstu, viņa atmiņas, var daudz labāk izprast ikdienas dzīvi padomju laikā un sasaistīt grāmatas tekstu ar reālu dzīves piemēru. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация