Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:312089
 
Оценка:
Опубликованно: 22.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēktiesībām demokrātiskas valsts tiesību sistēmā ir divējāda nozīme – tās ir indivīda subjektīvās tiesības pret valsti, kuras tas realizē procesuālā ceļā; tās ir valsts institūcijām saistošas objektīvās tiesības, kas zināmā apjomā nosaka valsts konstitucionālo iekārtu, bet nav saistītas ar konkrētu subjektu.
Ar cilvēktiesībām kā subjektīvām tiesībām indivīds var realizēt savas intereses pret valsti, proti, aizsardzību pret valsts iejaukšanos savā ” brīvības teritorijā “ – pret nepieļaujamiem ierobežojumiem vai tīkojumiem no valsts puses. Tas ir cilvēktiesību uzdevums, kas atspoguļojās jau pirmajos jauno laiku cilvēktiesību dokumentos – ASV 1776.g. Konstitūcijā un Francijas 1789.g. Cilvēktiesību deklarācijā. Tajos atklājas dabisko tiesību filozofija, saskaņā ar kuru cilvēks ir brīvs, bet valsts šo brīvību var ierobežot, ciktāl tas publiskajās interesēs ir nepieciešams. Arī mūsdienu galvenajos starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos, tādos kā 1948.g. “ Vispārējā cilvēktiesību deklarācija ”, 1966.g. “ Starptautiskajā paktā par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām “ ir noteiktas klasiskās cilvēka aizsardzības tiesības pret valsti.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация