Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:602900
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apziņas plūsma – ne tikai tēlu atklāšanas metode Virdžīnijas Vulfas romānā „Deloveja kundze”, bet arī sava „es” izzināšanas paņēmiens.


Apziņas plūsma ir tēlojuma paņēmiens, kur rakstnieks ir atteicies no tradicionālām izteiksmes formām, tieši un detalizēti fiksē atkailinātu cilvēku apziņu – spontānas domas, acumirklīgas noskaņas, patvaļīgi atdzīvojušās atmiņu ainas, izvairoties no skaidrojumiem, komentāriem, atlases. Šo metodi veiksmīgi izmantojusi arī Virdžīnija Vulfa savā romānā „Deloveja kundze”, neatkārtojamā stilā atklājot Klarisas Delovejas un Septimusa Vorena – Smita tēlus.
Sākumā šķiet, ka romānam nav sižeta, bet īstenībā tas ir, tikai sadrumstalots kā impresionistu glezna, stāvošs no mums neierastām drumslām. Šīs drumstalas ir nejauši apziņas fragmenti, kas neticami tieši atklāj izmaiņas cilvēku dabā un attiecībās laika gaitā. Romānā atmiņu epizodes klājas viena uz otras, atbalsojas cita citā, tādējādi uzliekot atšķirīgus akcentus it kā iepriekš jau pabeigtam tēla raksturojumam. Katra romāna epizode ir saprotama tikai visu pārējo kontekstā: „Tas bija tik dīvains, tik kluss. Virs satiksmes trokšņa nebija dzirdama ne skaņa. Likās, ka to neviens nevada, ka tas lido, tikai brīvas gribas vadīts. Un tagad, lokoties augšup un lejup, ceļoties augšup visskaidrākajā sajūsmā un priekā, no tā izlija balti dūmi, kas izvirzījās un rakstīja K un A, un R.”
„Deloveja kundze” ir romāns par zaudēto laiku, par zudušā un nekad neiegūtā laika meklējumiem, par to, kas varēja būt, bet nebija.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация