Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:127950
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.08.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: Средние века (500—1500 гг.)
Фрагмент работы

Lai labāk saprastu, kas raksturo paražu tiesību rašanos pasaulē, tajā skaitā Latvijā ir jāatgriežas apmēram 5000 gadus senā vēsturē. Lai arī izpētītais vēstures posms pret cilvēces pastāvēšanas laiku, nav ļoti garš, tomēr zināmu ieskatu tajā var gūt, lielā mērā pateicoties zinātnei. Neskatoties uz to, kas mums ir zināms par cilvēka uzvedības modeļiem, viens ir skaidrs, cilvēks visdrīzāk vienmēr ir centies veidot kaut kādus uzvedības noteikumus, kas ļāva izdzīvot. No senākajiem laikiem cilvēks ir veidojis savu uzvedības modeli saskaņā ar paražām, kas ir vissenākā tiesību forma. Tiesību vēsture galvenokārt balstās uz rakstītiem avotiem, izmantojot arī arheologu un antropologu izdarītos secinājumus, taču kā es jau iepriekš minēju, dokumentētais posms nav ļoti garš, tomēr tā informācija, kas ir bijusi zinātnieku rīcībā ir ļāvusi izdarīt secinājumus, kādas bija paražu tiesības visas cilvēces vēsturē, kas sastāv no diviem pamatslāņiem - pirmatnējās sabiedrības un civilizācijas.
Galvenā uzvedības norma jau pirmatnējā sabiedrībā bija paražas, kuras nostiprināja no senčiem pārmantotos uzvedības modeļus ikdienas situācijās un aizstāvēja sabiedrības locekļu intereses. Tie bija nerakstīti uzvedības noteikumi, kas bija nostiprinājušies sabiedrības uzvedībā, jo tika lietoti no paaudzes paaudzē, tādā veidā nostiprinoties cilvēka apziņā. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация