Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:376317
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apkārt mums viss nepārtraukti mainās, dažādi kultūras, sporta, politikas un ekonomikas jaunumi piepilda cilvēku ikdienu. 2005. gada vasaras kultūras ziņas gan pasaulē, gan arī mūsu valstī galvenokārt balstās uz notikumiem mūzikas pasaulē un dažāda veida sacensībām. Sporta jaunumi ir saistīti ne tikai ar sacensībām un cīņām par uzvaru, bet arī ar dažādiem naudas jautājumiem. Politikas ziņas Latvijā ir saistītas ar skandāliem, bet pasaulē, tieši otrādi, proti, ar miera un tautību vienotību iedeju. Ekonomikas jautājumi liek aizdomāties par pasaules lielvalstu varenību un tajā pašā laikā par mūsu pašas dzimtenes vājību inflācijas priekšā.
2005. gada vasarā Latvijas kultūras dzīve bija galvenokārt mūzikas notikumu pilna. Piemēram, IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, jauno popmūzikas izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis” iepriecināja mūsu valsts iedzīvotājus un tūristus ar savu krāšņumu un svinīgumu. Dziesmu svētki notika no 28. jūnija līdz 3. jūlijam. 28.jūnijā Lielajā Ģildē notika pūtēju orķestru finālkonkurss, 30.jūnijā Doma laukumā - pūtēju orķestru koncerta ģenerālmēģinājums, 1.jūlijā Laukumā pie Brīvības pieminekļa - pūtēju orķestru šova programma un starptautiskā jauniešu pūtēju orķestru festivāla atklāšanas ceremonija, bet Lielajā Ģildē - starptautiskais jauniešu pūtēju orķestru festivāls un noslēguma koncerts, 2.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē - noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, bet Doma laukumā - pūtēju orķestru koncerts, 3.jūlijā no Doma laukuma līdz Dailes teātrim - svētku gājiens, bet Mežaparka Lielajā estrādē - noslēguma koncerts.
Dānijas kroņprincese Mērija bija iecerējusi apmeklēt Dānijas kultūras institūta jubilejai veltīto simfoniskās mūzikas koncertu Rīgā. Princese Latvijā plānojusi ierasties, lai apmeklētu jubilejas koncertu Lielajā ģildē. Dānijas kultūras institūta jubilejas koncerts deva iespēju LNSO izpildījumā dzirdēt gan dāņu komponistu Karla Nīlsena un Tomasa Kopela skaņdarbus, gan austriešu komponista Aleksandra Cemlinska simfonisko fantāziju "Nāra" pēc Hansa Kristiāna Andersena pasakas motīviem.
Šī gada vasara Latvijā notika pirmais Latvijas čempionāts sēņošanā Bauskas rajona Vecumnieku pagastā Zvirgzdē, nevis Iecavas novadā, kā ziņots iepriekš. Čempionātu rīkoja Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte un akciju sabiedrības "Latvijas Valsts meži" Vidusdaugavas mežsaimniecība.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1206141
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация