Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:385434
 
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Katru dienu mēs avīzēs lasām, televīzijā redzām un pa radio dzirdam par notikumiem kas risinās tuvo austrumu valstīs. Bet tas ka ziņo tikai par to apgabalu nenozīmē to ka tikai tur norisinās militārs konflikts. Parasti cilvēki nedomā par to kā konflikts ir izveidojies, kādas problēmas tas rada valstij, kaimiņvalstij.
Konfliktu visbiežākie cēloņi ir valstu vadoņu politiskā nesaprašanās, etnisks naids, sociālas un ekonomiskas problēmas.Politiskie konflikti parasti ir saisitīti ar kādas teritorijas okupēšanu (piemēram grieķu un turku konflikts par Kipru, kas risinās kopš 1968.gada), vai pilsoņu neapmierinātība ar valdību (labs piemērs ir 1996. un 1997. gada vairākkartējie militāristu apvērsumi Centrālāfrikas republikā). Konflikti ar etnisku cēloni ir parasti jau gadsimtiem veci viens no galvenajiem izraisītājfaktorirm šādu veidu konfliktiem ir tā saucamo klanu pretrunas (izplatīts āfrikas valstīs), kad pirs gadsimtiem varbūt pat gadutūkstošiem starp ciltīm ir bijusi kāda maza domstarpība un tā netika uzreiz atrisinātad tad savstrapējais naids tiek iedzimts noteiktajo cilšu pēcnācējos. Sociālas problēmas var izraisīti pārsvara tikai bruņotus varas apvērsumus (piemēram Maskava - 1993.gads), kad cilvēki tāpat kā pie politiskiem cēloņiem nav apmierināti ar valdības darbību. Ekonomiskie konflikti varbūt dažādi, bet pēc manām domām galvenie izraisītāj faktori varētu būt tie ka kadas valsts kaimiņvalstij ir piemēram derīgi izrakteņi un kaut kad tie ir piederējuši otrai valstij, kura tos mēģina atgūt. Vēl viens svarīgs cēlonis ir reliģiskās domstarpības.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1160167
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация