Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:130415
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šobrīd Latvija ir ceļā uz Eiropas Savienību, toties mūsu preču kvalitātei un to attīstībai ir jākļūst tuvākai Eiropas standartiem. Tagad ir tas brīdis, kad latviešu ekonomika pārdzīvos lielas pārmaiņas, un tieši tagad izvelējoties nozaru, kurā, dibinot jaunu firmu, jāskatās apmēram pa septiņiem - astoņiem gadiem uz priekšu, vai ir perspektīva augšanai, plaukšanai un vispārējai attīstībai, protams ieskaitot, ka paplašināšanos, tā arī tirgus daļas iekarošanu. Manuprāt, perspektīvākā nozare Latvijas tautsaimniecībā būs koka un koksnes apstrāde.
Latvijas lielāka bagātība, ko ir mums dāvinājusi daba, ir meži. Tie aizņem apmēram 44% no valsts teritorijas. Kokapstrāde ir tā nozare, kurai piedejos trīs gados bijuši visstabilākie un augstākie attīstības tempi. Šī nozare saglabā ievērojamas attīstības potences arī turpmākajos gados, jo pašlaik Latvijas eksporta dominē maz apstrādāta koksne. Vairāk nekā 70% no eksporta koksnes ir apaļkoki un zāģmateriāli, turklāt puse no tiem ir apaļkoki, kaut gan ienākumi no pēdējiem ir trīs reizes mazāki nekā no zāģmateriāliem. Tāpēc nozares attīstības galvenās potences ir saistītas galvenokārt ar tādu ražotņu veidošanu un to paplašināšanu, kuras var veikt dziļāku koksnes apstrādi, tādējādi palielinot produkcijas izlaidi un ienākumus, īpaši nepalielinot mežu izciršanas apjomus, tai pašā laikā dodot mežiem augt, tā arī nemainot vidējo meža vecumu, kas uz šo brīdi sastāda apmēram septiņdesmit gadu.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация