Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:286992
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šodien tirdzniecību, un citas ekonomiskās aktivitātes mums asociējas ar pilsētām, bet tā tas nebija feodālajā Eiropā. Patiesībā, feodālā perioda sākumā pilsētas kļuva aizvien mazsvarīgākas, kā ekonomikas centri. Jo valstīs bija pietiekami attīstīta lauksaimniecība, un tā bija dominējošā nozare. Zemākais punkts, pilsētu nozīmīgumā, tika sasniegts 10. gadsimtā, bet jau 11. gadsimtā parādījās pirmās pazīmes, ka pilsētas atdzimst. Nākamajos gadsimtos pilsētu skaits strauji palielinājās, tās kļuva izmērā lielākas un pieauga specializācijas līmenis tajās. Par spīti pieaugumam, pilsētu iedzīvotāji bija niecīga daļa no visiem iedzīvotājiem. Līdz 19. Gadsimtam, laukos dzīvoja lielākā iedzīvotāju daļa. Anglija bija pirmā valsts, kas piedzīvoja pārmaiņas. Urbanizācijas pārsvaru radīja industrijas attīstība, tirdzniecība un kapitālistiskā domāšana. Pieaugošās ekonomiskās aktivitātes pilsētās veicināja feodālisma sagraušanu. Dienvideiropas pilsētas uzplauka pateicoties Romas impērijai. Tās bija balstītas uz tirdzniecību. Pieaugošais pirātisms lika tirdzniecībai un ostām stagnēt.
Ziemeļjūras un Baltija jūras apkārtnē, līdz 10. gadsimtam, dominēja skandināvu vikingi. Osu pilsētas zaudēja ekonomisko iemeslu savai pastāvēšanai. Pilsētām bija ierobežots funkciju skaits. Parasti tā laika pilsētām bija divas funkcijas. Tās kalpoja, kā garīdzniecības centrs un militārais cietoksnis. Lai gan Romas Impērija beidza pastāvēt, tās galvenā daļa kristīga baznīca turpināja savu darbību Eiropā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация