Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:817529
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Analizējot Stefana Batorija Dinaburgai piešķirtās Magdeburgas tiesības ir skaidri redzams, cik lielu nozīmi tas jaunajai Dinaburgas pilsētai piešķīra. Vislielakā nozīme bija tieši likumiem gan Magdeburgas tiesībās, gan Lietuvas statūtam, kura nozīme samazinājās, taču tas palika aktuāls, tā kā tas bija tajā laikā plašākais likumu krājums. Ar tiesību piešķiršanu S. Batorijs lika pamatus mūsdienu pilsētas izveidei.
Galvenā Magdeburgas tiesību nozīme bija savas pašpārvaldes izveide maģistrāta formā, kas deva gandrīz pilnīgu brīvību no Žečpospoļitas karaļa varas, tas tika darīts lai jaunā pilsēta straujāk iegūtu saimniecisko un ekonomisko uzplaukumu, tādējādi nesot arī peļņu visai karalistei, kā arī vēl viens iemesls pilsētas tiesību piešķiršanai – pastāvēja vajadzība izveidot spēcīgu atbalsta puktu poļu saskarsmei ar Krieviju un Dinaburga šajā ziņā kalpoja kā savdabīgs robežpostenis. Lai pilsēta panāktu straujāku uzplaukumu tiesību nozīme bija ne tikai maģistrāta izveidei, bet arī izmaiņām ekonomisko, īpašumtiesību un šķirisko attiecību ziņā. Dinaburga no pakļautas pilsētas bija kļuvusi par noteicošo visā Inflantijā.
Manuprāt darba mērķis netika izpildīts, tā kā darbs ir sasteigts, līdz ar to Magdeburgas tiesību nozīme Dinaburgai ir apskatīta šaurā kontekstā, kā arī iespējamie iemesli ir apskatīti tikai virspusēji, bez pamatojuma.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация