Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:724860
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sokrats, būdams pirmais izcilais filozofs Atēnās, no savas “daiļrades” (sarunām) nepierakstījis ne rindiņu, kļuva par iedvesmas avotu saviem skolniekiem, radīdams viņos vēlmi gan nodot tālāk savu filozofisko mācību, gan atspēkot apsūdzību, pēc kuras ticis sodīts ar nāvi.
Ksenofonts, viens no Sokrata skolniekiem un sekotājiem, ir darba “Atmiņas par Sokratu” autors, kurš pēc pētnieku domām sastāv no divām daļām: pirmā – Sokrata apsūdzību atspēkošana, otrā – Sokrata raksturojums ar viņa sarunu palīdzību. Līdzīga uzbūve bijusi 4.gs. tiesu runām, kur pirmā daļa sastāv no apsūdzības attaisnošanas, bet otra veltīta apsūdzētā personības raksturojumam ar īpaši pozitīvām īpašībām. Ksenofonta atmiņas – dialogi tiek risināti par dažādām tikumības tēmām, kas raksturo Sokratu kā pozitīvu skolotāju, kas uzvedina uz pareizā ceļa. Tādējādi arī atspēkojot vienu no galvenajām Sokrata apsūdzībām par jauniešu samaitāšanu. Ksenofonta atmiņās dialogi ir pagātnes formā, un tos atstāsta pats autors. Īpaši jāatzīmē, ka vairākos dialogos Ksenofonts piemin sevi kā aculiecinieku. Pētniekiem tas ir strīdīgs jautājums, jo ir vairākas sarunas, par kurām pierādīts, ka gan hronoloģiski, gan vēsturiski Ksenofonts nav varējis būt aculiecinieks. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1117526
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация