Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Policijas amatpersonu disciplināratbildības veidi, to raksturojums un disciplināratbildības izslēdzošie apstākļi

     

    Эссе3 Право

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:888284
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visbargākais no disciplinārsodiem ir atvaļināšana no dienesta, kuru piemēro, ja izpildās Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likuma 10. pantā 5. punktā noteiktais – persona ir izdarījusi disciplinārpārkāpumu atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē vai reibumā, vai amatpersona savlaicīgi nav izpildījusi rīkojumu par medicīnisko pārbaudi, lai konstatētu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmi vai reibumu. Šo disciplinārsodu piemēro, ja amatpersona ar savu rīcību ir izdarījusi kriminālpārkāpumu, administratīvo pārkāpumu vai ir pārkāpusi tiesību normas daudzos atbildību pastiprinošos apstākļos. Piemēram, ja amatpersona ir pieņēmusi kukuli no kādas personas, tad tā nes gan kriminālatbildību, gan disciplināratbildību par savu izdarīto rīcību. Ar kriminālatbildību tiks noteikts noteikts konkrēts tiesas piespriests sods, ar disciplināratbildību būs noteikta atvaļināšana no dienesta.
Pastāv apstākļi, kuriem īstenojoties amatpersona nenes disciplināratbildību, lai gan ir izdarīts disciplinārpārkāpums un ir visas pārkāpuma sastāva pazīmes. Šādus apstākļus sauc par disciplināratbildību izslēdzošiem apstākļiem. Iekšlietu ministrijas sitēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likumā ir noteikti divi disciplināratbildības izslēdzošie apstākļi – galējā nepieciešamība un attaisnojams profesionāls risks.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1354430
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация