Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:449368
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Politikas un valsts jēdzieni    4
3.  Jēdzienu „kundzība” un „politika” mijiedarbība M.Vēbera izpratnē    5
4.  Politika kā profesija un ienākuma avots    6
5.  Ierēdniecības loma politikā    8
6.  Politiska savienība, jeb partija un tās vadības atlase    9
7.  Politiķa karjeras veidošanai nepieciešamās īpašības    11
8.  Politika un ētika    12
9.  Nobeigums    14
Фрагмент работы

Politoloģijas priekšmeta apgūšanai, ka vienu no avotiem izvēlējos Maksa Vēbera darbu „Politika kā profesija un aicinājums”. Minētā darbā aprakstītā tēma vienmēr ir bijusi aktuāla, īpaši aktuāla Latvijā tā kļuva pēc neatkarības atgūšanas. Mainoties valdībām, atklāts paliek jautājums – kādēļ viena vai otra persona „iet” politikā? Ko vēlas šī persona panākt vai iegūt ieejot politikas arēnā ? Vai tā ir tieksme pēc varas, tieksme parādīt sevi, vai varbūt vienkārši gūt jaunu pieredzi, gūt jaunas iespējas caur „vajadzīgiem cilvēkiem”, kas arī atrodas politikā vai tuvu tai ? Varbūt tas ir vajadzīgs sava materiālā stāvokļa uzlabošanai, uztverot politiku kā uzņēmējdarbību ?
Šķiet, ka dažam labam politiķim, zinot viņa iepriekšējo „vēsturi” iekļūšana Saeimā vai valdībā ir vajadzīga tikai tādēļ, lai pasargātu sevi no „liekām nepatikšanām par iepriekšējiem grēkiem” un iegūtu uz laiku deputāta imunitāti.
Vērojot deputātu sēdes, kuras parādās televīzijā, un redzot kā sēdes laikā, kad tiek apspriesti valstij svarīgi jautājumi, viens otrs „tautas kalps” paspēj izlasīt laikrakstus, papļāpāt pa telefonu un saviem blakussēdētājiem, dažs labs kārtīgi nosnausties, cits varbūt arī „dūres pavicināt” (kaut vai pēdējais strīds par valsts prezidentes nodomu paredzētajā vizītē Krievijā), neviļus rodas jautājums, kādēļ tautas priekšstāvjiem ir vajadzīga šī nodarbe ?
Maksa Vēbera darbs spilgti atspoguļo politiķi, kā personu, kas tādu vai citādu apsvērumu dēļ ir kļuvis vai vēlas kļūt par tādu. Tiek ļoti daudzpusīgi iztirzāti gan mērķi, kādēļ cilvēks tiecas būt politiskajā arēnā, gan tās rakstura īpašības, kurām būtu jāpiemīt politiķim, gan arī to, kā mijiedarbojas jēdziens „politika” un „ierēdņu struktūra”.
1919.gada 28.janvāra priekšlasījums brīvo studentu apvienībai „Politika kā profesija un aicinājums” arī mūsdienās ir nemainīga vērtība, un tas viss, kas tika teiks par politiku tad, ir aktuāls arī šodien. Šis darbs ir ļoti interesants, ļoti precīzi un saprotami tiek izteiktas domas par dažādiem jautājumiem. Darbā ir daudz dažādu piemēru un vēsturisku faktu, ar kuru palīdzību izteiktas tēzes tiek parādītas spilgtākās krāsās. Lai gan darbā dažviet teikumi tiek aprakstīti tēlaini, un daudz tiek lietoti svešvārdi, kopumā darbs ļoti viegli lasās, ir ļoti interesants un saprotams.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация