Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:221840
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Postmodernisms – filosofija, dzīves uzskats, kultūras forma, kas savu izpausmi piedzīvo mūsdienās demokrātijas apstākļos, un līdz ar Rietumu kultūru nonācis arī Latvijā. Postmodernisms ieviešas mākslā, literatūrā un sadzīvē – savij tos un parāda jaunā atklāsmes veidā, kāds iepriekšējām kultūrām nebūtu pieņemams. Ir zudusi konkrētība, nav vairs etalonu, cilvēks nav vairs orientēts uz gadsimtiem pastāvējušajiem ideāliem, stingrajām robežām.
Postmodernisms var brīvi attīstīties sabiedrībās, kurās nav prāta un domas ierobežojušie faktori – šādi faktori spilgti bija vērojami totalitārajos režīmos, kad sabiedrībai tika uzspiesta vienlīdzība, kādas ideoloģijas noteikta pareizība. Protams, sabiedrībā nevar attīstīties postmodernisma idejas, ja tā tiek arī fiziski vajāta. Vērtējot pasauli sev apkārt, cilvēks katru lietu, parādību interpretē dažādi, piešķirot tam krāsu, smaržu un citas īpašības. Bet neviena radība uz pasaules nevar pateikt, kur sākas un kur beidzas skaistā skaistums, vai neglītais patiesībā nav skaists, vai nepastāv kāds skaistuma, pareizības etalons, galu galā, kur sākas patiesība un kur meli? Varbūt mūsdienu filosofija ir novirzījusies uz postmodernismu, jo cilvēce ir pieredzējusi šausmas, kādas rodas, ja kāds uzskata, ka ir spējīgs atbildēt uz iepriekš uzdotajiem jautājumiem?…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация