Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:772415
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.08.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Posturālā drenāža var samazināt krēpu ietekmi uz elpošanas traktu, kas ir īpaši svarīgi, lai uzlabotu pacienta elpošanas funkcijas. Pacienta (īpaši mehāniski ventilējama) pozicionēšana ir vitāli svarīga terapijas sastāvdaļa. Ir ieteicams regulāri mainīt pacienta pozu (pagriezt pacientu), lai novērst atelektāzi, optimizētu ventilāciju un novērst izgulējumu veidošanos.
Tā kā pacientu stāvoklis COVID-19 ietekmē var būt ļoti atšķirīgs (bez simptomiem, vai arī ļoti smags ar nepieciešamību pēc mākslīgas plaušu ventilācijas), nav iespējams izstrādāt vienu posturālu režīmu visiem pacientiem. Katra pacienta gadījums ir jāizskata atsevišķi un jāsastāda individuāls posturālais režīms. Turpmāk tiks aprakstītas pozas, kuras ir ieteicamas dažādām pacientu grupām.
Pacientiem jāiemācās patstāvīgi ieņemt tādu stāvokli, kas ļauj gravitācijai palīdzēt izvadīt izdalījumus no plaušu daivām vai plaušu segmentiem.1 Tas ir svarīgi, jo parasti elpas trūkumu pacients var izjust ne tikai slimības laikā, bet arī kādu laika periodu pēc izārstēšanās. Elpošanai ar laiku ir jāuzlabojas, lēnām palielinot aktivitāšu daudzumu un slodzi un vingrinājumus, bet tikmēr ieteicams veikt aktivitātes (kā arī atpūsties) ieteicamās pozās, kuras var palīdzēt uzlabot elpošanas funkcijas. Pacients var izmēģināt katru no tām un izvēlēties, kurā stāvoklī elpošanas grūtības ir vismazākas. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1403993
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация